¿HAS PERDIDO TUS DETALLES?

Cursets

Any 1985

LLEIDA

Aquesta any de 1985 va ser força mogut per en Josep. A banda del  que ja em comentat,  també participa en un Curset pràctic de cuina organitzat per la revista “Santa Marta Hostelera” i l’Escola de Turisme “Terres de Lleida”, publicació que estava dirigida per l’amic Enric RIBERA GABANDE. Llavors en Josep estava al Cosmos, restaurant dirigit per l’amic Josep Maria VELASCO, que sempre acceptava i col·laborava en aquells esdeveniments en pro de la nostra cuina. (Ja em vist l’Àpat medieval). És a dir, senzillament, ha estat una persona oberta a la cultura culinària. En tenir coneixement de que en Josep fou convidat a participar en el Curset suara esmentant, li va faltar temps per dir allò de: ¡Si quiero!

Com que en Josep és tarragoní, per aquestes dues jornades, es va escollir dos plats que, malgrat la proximitat geogràfica que hi ha entre Lleida i Tarragona, son uns perfectes desconeguts: ens referim a l’escarola amb romesco i rap amb romesco (aquest elaborat amb el romesco calent que es fa a Tarragona i més concretament al Serrallo, el barri mariner).

LLEIDA-[1]-700

L’amic RIBERA acompanyant a l’oficiant.

LLEIDA-[2]-700

En Josep fent les explicacions escaients mentre el Sr. VELASCO està oferint als assistents – sobretot senyores, moltes mestresses de casa -, la degustació corresponent. Per ambdós va ser una experiència molt agradable.

LLEIDA-[3]-500

Una nota de premsa  de la revista “EDITUR” (01/III/1985).

LLEIDA-[4]-700

De la bona relació que es va crear entre El responsable del Curset i en Josep, veiem la invitació a l’Aplec del Cargol, un esdeveniment, que any rere any, s’ha convertit en una verdadera mostra culinària a la capital del Segre.

LLEIDA-[5]-700

Any 1988

*  PATES

PATES-1_700

Convidat per l’Escola “Robert de Nola” de Barcelona, en Josep va impartir del 22  al 25 de novembre,  el Curs:” El mundo de los “pates” y “mousses”. Aquesta invitació d’aquest Centre no fou cap casualitat, car  una de les seves dèries que sempre va tenir durant els anys davant els fogons fou precisament l’estudi i posada en pràctica dels patés i les mousses o escumes (vegeu el comentari de l’any 1970),  arribant a crear les seves pròpies receptes. Malauradament, no coneix cap professional de cuina que hagi seguit aquest camí. Sobre aquest tema podríem allargar-nos molt.....

Any 1991

*  CURSET 1991/2

CURSET-1991-1-700

Una de les activats dels anys 1991/2 d’en Josep, a banda de les pròpies de la cuina es que es va estrenar com a responsable d’aquest Curs de formació ocupacional de Cuina.

Anys 1996/97

*  CLASSES DE CUINA FACTOR HUMÀ

FACTOR-HUMA-1-700

FACTOR-HUMA-2-700

SUBIR