¿HAS PERDIDO TUS DETALLES?

Premsa i Webs

[vc_row][vc_column][/vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 1999

*  Gema CASTELLANO

gema_castellano_1200

Gema CASTELLANO

Avui dia -2016-, els diaris digitals son una eina molt emprada pel lector i a ningú se li fa estrany. Ara bé, si retrocedim al 1999, era ben poc el que es podia trobar a internet i , per tant, el paper era el mitjà més normal de llegir. Una de les pioneres digitals fou Gema CASTELLANO, una periodista que fins llavors ja havia tingut un bon bagatge, però que va creure fermament amb el diari digital. En aquesta Editorial que signa queda ben palès la seva fita: arribar al màxim de lectors possibles, però sobretot, des de la  més absoluta llibertat d’informació. El que llavors era un embrió, avui es una realitat ben consolidada. Tan sols ha canviat que inicialment era informativos.com i avui és informativos.net.

web-informativos-net-gema-castellano

Accés al web informativos.net    »»

Just quant estava començant la Gema, la vaig conèixer en un restaurant que n’era una bona clienta i en va proposar d’encetar un apartat de Gastronomia dins el diari. Aquí oferim una mostra, però per causes alienes a la voluntat d’en Josep no hi va haver continuïtat sobre aquesta col·laboració.

castellano-1-gris-800

castellano-2-gris-800

castellano-3-gris-800

xufla-800

Com que en Josep ja havia col·laborat amb el professor Pere BALANÀ I ABADIA amb dos treballs sobre la xufla (esmentats més amunt), va aprofitar per fer una sinopsis i publicar-la amb el mitja digital degut a la generositat de l’amiga Gema.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2003

*  VILAWEB - El Punt

VILAWEB-2-700

Accés al web per veure l'article »»

Seguint interessat en Josep en el tema dels condiments i les espècies, a finals del 2003, en el Palau Robert (Barcelona),es va fer una exposició de cuina medieval catalana. Es ben clar, doncs, que no podia faltar a aquesta cita i va fer la corresponent visita. En aquesta carta es mostra el desencís que va tenir. Hom sap que mai plou a gust de tothom, però, també cal tenir present que quan es fan mostres d’aquest tipus el més lògic sigui demanar l’assessorament d’aquells que podem fer aportacions importants, perquè, malauradament, a Catalunya es celebren comptadíssims esdeveniments d’aquesta mena i no es pas qüestió de desaprofitar-les.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2012

*  Sebastián Damunt, BLOG "Libros de cocina y gastronomía" - Todo el bacalao a su alcance, 10/X/2012

Libros-de-cocina-y-hastronomia-bacakao-700

Accés al web per veure l'article »»

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2015

*  L'independent de Gràcia - Nº 574 - 30/IV/2015

Independent_574-1-500-rtq

Independent_574-10-1000

Descarregar PDF 100-pdf

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2015

Dia del Llibre 2015, Barcelona - 23/IV/2015

josep-nivera-dia-del-llibre-2015-800

L'amic Joan NIVERA també va voler acompanyar a en Josep en el Sant Jordi del 2015

* GRACIA -“El teu comerç” - Maig 2015

COMERÇ-1-800

L’Eduard AMPOLLA I NOY, un excel·lent peixater del mercat de l’Abaceria del barri de Gràcia (Barcelona), de la Federació d’Associacions de Comerciats de Gràcia, i alhora amic d’en Josep de fa molts anys, en assabentar-se de la publicació del volum I de Cuina i Cuiners va voler que quedes constància en el seu mitja de difusió “El teu comerç”.

COMERÇ-2-800

COMERÇ-3-800

[/vc_column_text][vc_column_text]

 

*  El Temps - Revista digital - Entrevista Àstrid Bierge, 01/10/2015

El-Temps

Accés al web per veure entrevista » »

[/vc_column_text][vc_column_text]

 

*  -Mikel de Epalza, in memoriam-Blocs de Vilaweb

web-Mikel-de-Epalza-in-memoriam-600

Accés al web per veure entrevista » »

*  -Noticies Josepbullich.cat - [el signe d’una ona]

web-Noticies-Josepbullich

Accés al web per veure entrevista » »

[/vc_column_text][vc_column_text]

 

*  -Quaresma? Abadejo arrebossat. Cuina.cat

web-Quaresma-cuina-Cat-600

Accés al web per veure entrevista » »

*  -Nosotros-Bendinat: comidas preparadas para llevar

web-Nosotros-Bendinat-600

Accés al web per veure entrevista » »

* Melquiades Brizuela. Cocinero de S.M. –Sartén y Pluma

web-Melquiades-Brizuela-600

Accés al web per veure entrevista » »

* - Ascen Martínez: “Cocinar siempre ha sido algo innato en mi”

web-Ascen-Martínez-600

Accés al web per veure entrevista » »

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2016

*  L'independent de Gràcia - Nº 619 - 22/IV/2016

INDEPENDENT-619-1-500-rtq

INDEPENDENT-619-16-1000

Descarregar PDF 100-pdf

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2016

* Figues i panses, fruita seca i torrons - Maria Teresa Ferrer i Mallol. Institució Milà i Fontanals, CSIC, Barcelona

Ferrer_Figues_panses-1-800Descarregar PDF 100-pdf

[/vc_column_text][vc_column_text]

* Leman, tota una institució a Tarragona

Leman-tota-una-institució-a-Tarragona-1-800

Descarregar PDF 100-pdf

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2017

* l’independent de Gràcia, nº 654. A la pàgina 10, “OPINIÓ” - Nota: Kostka.

Descarregar PDF 100-pdf

En Josep, sempre amanten a les activitats que es fan en el seu estimat barri de Gràcia de Barcelona, ha trobar el treball que han realitzat uns alumnes de Jesuïtes de Gràcia-Col·legi Kostka. Conscient de la importància que tenen tots aquells tasques d’investigació relacionades amb l’Alimentació i la Gastronomia, ha volgut recolzar aquesta iniciativa i alhora encoratjar-los.  I una forma de fer-ho és senzillament, intentar donar-li la difusió que és mereix. Per això, amb tota la modèstia però alhora amb fermesa, volem que la nostra web sigui una finestra oberta a tot allò suara esmentat, i que representa una part important de la nostra CULTURA.

Treball dirigit per la Professora Laura CERALDI i realitzat conjuntament amb els Alumnes de 5è de Primària,  Jesuïtes Gràcia - Col·legi Kostka.

Descarregar PDF  100-pdf

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2017

* Ràdio Silenci - Entrevista que li van fer a Marià Castells en el programa La tarda 21.02.17 (Herois locals)

Sense perdre el tema de la Gastronomia, aquí oferim una entrevista feta per “Radio Silenci” de La Garriga (21/02/2017), al Sr. Marià CASTELLS PLANDIURA, un bon amic d’en Josep, parlant de la seva Biblioteca, sens dubte, la més important d’Europa, pel que fa a llibres de Cuina: segons manifesta en Marià, 15.000 exemplars! Al final del audio podreu copsar que fa esment d’en Pep SALSETES, un professional dels fogons que familiarment s’autoanomena “coquessa”, autor de llibres que fa anys que viu  al Vallès oriental i d’en Josep fent referència als 3 volums publicats recentment. No cal dir que des d’aquí agraïm la gentilesa de l’amic Sr. CASTELLS.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2017

*  L'independent de Gràcia - Nº 660 - 17/III/2017

 

No es cap novetat si diem que estem vivint uns temps farcits d’informació. Volem saber que passa al món d’una forma quotidiana i puntual, amb una rapidesa realment espectacular. Ara bé, massa sovint descuidem el que passa al nostre entorn més proper.  al veí, al barri, etc. Afortunadament, però, els que tenim la sort de viure i conviure al barri de Gràcia de Barcelona, cada divendres, d’una manera puntual i amb la precisió britànica, tenim el setmanari L’independent. Aquesta mitja ens acosta a totes aquelles activitats que ens envolten. Està confegit per un equip jove, amb moltes ganes de complaure i digne d’elogi. Des d’aquest modest web volem felicitar a tots i cadascun d’ells i, si ens ho permeteu, a l’amiga Silvia MANZANERA, per totes les atencions que em rebut.Tan sols ens resta encoratjar-los a que segueixi’n per aquest camí per continuar gaudint, divendres rere divendres, del seu variat i preuat contingut. Ànims i endavant Amics!

[/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2017

*  El llegat de Rondissoni - Manel GUIRADO I CABEZAS - 13/XI/2017

Sembla que l’obra d’en Josep: Cuiners i Cuiners a la Corona d’Aragó, comença a donar els seus fruits. Així, constatem d’una manera agradable i alhora encoratjadora que, en Manel GUIRADO I CABEZAS, apassionat i escriptor en temes de Gastronomia, acaba d’editar el llibre: El llegat de Rondissoni, on l’autor, s’ha nodrit en bona part del volum II, suara esmentat. Es reconfortant veure que altres autors puguin ampliar el que en Josep va començar. Sempre ha dit, i repeteix, que la trilogia hauria de ser un punt de partida i mai un “inici i final”. Enhorabona Manel![/vc_column_text][vc_column_text]

Any 2018

*  Article a diari La Vaguardia / Suplement QUÈFEM? / Toni Massanés - Director Fundació Alicia - 12/I/2018

Peu de foto: Pendent[/vc_column_text][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text]

SUBIR